Brexit

Minister Stef Blok: uitstel moet kunnen voor Verenigd Koninkrijk

Als het aan minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken, VVD) ligt, krijgt het Verenigd Koninkrijk meer tijd om de Brexit te regelen. Wel moeten de Britten duidelijkheid geven over hoe ze van plan zijn de uittreding te regelen. Dat heeft de Nederlandse minister bij aanvang van een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken gezegd tegen onder meer persbureau Reuters. Het is volgens Blok in het belang van Nederland om een harde Brexit te vermijden, ook als daar meer tijd voor nodig is. Hij zegt te hopen dat het VK met een „specifiek plan” komt om een No Deal te voorkomen. Verlenging betekent wat Blok betreft wel dat de Britten eind mei moeten meedoen met de Europese verkiezingen. Woensdagavond beslissen de EU-leiders over de vraag of de Britten meer tijd krijgen. (NRC)