Brexit

In het VK wordt deelname aan de Europese verkiezingen voorbereid

De Britse Conservatieve partij heeft maandag een brief naar potentiële kandidaten verstuurd waarin de deadline voor deelname aan de Europese verkiezingen bekendgemaakt wordt. De brief is in handen van The Guardian. Deelname van het Verenigd Koninkrijk aan de verkiezingen in mei ligt gevoelig binnen de partij. Meedoen betekent dat de Britse burgers moeten kiezen voor nieuwe volksvertegenwoordigers in het Europees Parlement, drie jaar nadat in het Brexit-referendum werd besloten om uit de EU te treden. Ook werd maandag bekend dat het kabinet de juridisch benodigde maatregelen treft om de Europese verkiezingen in het VK te laten doorgaan. Een woordvoerder van het kabinet laat weten dat het nog steeds het doel is om voor de verkiezingen op 23 mei uit te treden. (NRC)