Brand

Man uit Breda overleden na ‘gerichte aanslag’ in garagebox

Een 49-jarige man uit Breda is dinsdag aan zijn verwondingen overleden nadat hij een avond eerder werd aangetroffen in een brandende garagebox. De politie schrijft op Twitter dat het gaat om „een gerichte aanslag”. Volgens Omroep Brabant werd de man in brand gestoken. Agenten kwamen maandagavond om half tien af op een melding van onder meer een brand aan de Sparrenweg in Breda. Toen hadden buren de man al zwaargewond onder de douche gezet. Vervolgens is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De verklaring die hij aflegde voordat hij werd opgenomen, bevestigde volgens de politie dat het gaat om een aanslag. Een rechercheteam heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de zaak en is op zoek naar de daders, schrijft de politie op Twitter. (NRC