Australië

Premier haalt hard uit naar dierenrechtenactivisten

De Australische minister-president Scott Morrison heeft hard uitgehaald naar een groep protesterende dierenrechtenactivisten. Hij noemde ze „niet-Australische groene criminelen”. De activisten vielen maandag verschillende boerderijen en slachthuizen binnen. In Melbourne werden in totaal 39 actievoerders gearresteerd, schrijft radiostation 3AW. Tijdens het spitsuur blokkeerden dierenrechtenactivisten van Aussie Farms de wegen van en naar Melbourne. Ook vielen ze slachthuizen binnen in de staten Victoria, New South Wales en Queensland. Zij wilden aandacht voor dierenleed in de bio-industrie. In Australië wordt, op de Verenigde Staten na, het meeste vlees ter wereld geconsumeerd per hoofd van de bevolking. Zo’n 40 procent van de landbouwproductie is afkomstig uit de veehouderij. (NRC)