Nekklem

OM: zes maanden voorwaardelijk tegen agenten in zaak-Henriquez

Tegen twee agenten die betrokken waren bij de arrestatie van Mitch Henriquez, die in 2015 kort na zijn aanhouding overleed, heeft het Openbaar Ministerie in hoger beroep zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De advocaat-generaal zei maandag dat de twee agenten „fors over de schreef zijn gegaan”.

Volgens de advocaat-generaal is er een „feitelijke en juridische causaliteit tussen het toegepaste geweld van de agenten bij de aanhouding van Henriquez en zijn dood.” Aanvankelijk meende het OM nog dat dit causaal verband niet bewezen was, maar door „voortschrijdend inzicht” en een nieuw rapport van bijzonder hoogleraar forensische geneeskunde Wilma Duijst (Maastricht University) is het OM van standpunt veranderd. (NRC)