Zussen veroordeelde man voor beïnvloeden rechtsgang vervolgd

Twee zussen van de 66-jarige Nederlandse kinderpsychiater die in 2018 tot 7 jaar werd veroordeeld voor misbruik van twee minderjarige jongens in Nepal, worden vervolgd voor beïnvloeding van de rechtsgang in Nepal en Nederland. Dat maakte het landelijk parket zaterdag bekend. Volgens justitie hebben de twee vrouwen „meerdere keren” gepoogd de rechtsgang te beïnvloeden. Het is voor het eerst in Nederland dat justitie een strafzaak begint voor beïnvloeding in een kindersekstoerismezaak. Justitie verdenkt de twee ervan naar Nepal te zijn gegaan om te zorgen dat het slachtoffer en zijn familie tegen betaling hun verklaringen zouden intrekken. Ze zouden ook hebben gepoogd in Nederland bewijsmateriaal achter te houden. (NRC)

Correctie (9 april 2019): In een vorige versie van het artikel stond dat de 66-jarige kinderpsychiater werkzaam was bij hulporganisatie Terre des Hommes. Dit is niet zo. De hulporganisatie heeft het misbruik juist aan de orde gesteld. Dit is inmiddels aangepast.