Beau van Erven Dorens gaat nieuw RTL-programma op late avond presenteren

Over de naam en het concept van de nieuwe show doet RTL nog geen uitspraken. Van Erven Dorens gaat de presentatie delen met een of meerdere andere hosts.

Beau van Erven Dorens bij de uitreiking van de Televizier-Ring in 2018.
Beau van Erven Dorens bij de uitreiking van de Televizier-Ring in 2018. Foto Levin den Boert/ANP

Beau van Erven Dorens gaat op RTL 4 een nieuw programma op de late avond presenteren. Dat bevestigt moederbedrijf RTL maandag. Van Erven Dorens wordt de opvolger van Twan Huys, wiens RTL Late Night begin vorige maand van de buis werd gehaald.

Hoe de nieuwe show gaat heten en wat de insteek ervan zal zijn, zegt RTL niet. Het mediaconcern laat alleen weten dat het samen met Van Erven Dorens “een programma aan het ontwikkelen is”. Ook wanneer het nieuwe programma op tv te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

Wel is duidelijk dat Van Erven Dorens door zal gaan met het maken van zijn huidige programma’s RTL Boulevard, Beau Five Days Inside en Het Rotterdam Project. Daarom zal hij de presentatie van de nieuwe show gaan delen met een of meerdere andere presentatoren, aldus RTL.

Lees ook: Beau’s ontroering was aanstekelijk tijdens het Televizier-Ring Gala

Summer Night

Twee weken geleden zei Van Erven Dorens op de radio al dat hij met RTL in gesprek was om het tijdslot op de late avond te gaan invullen. Dat was vrijgekomen na het plotselinge schrappen van Late Night door de tv-zender. De voormalige Nieuwsuur-anchor Huys werd vorig jaar aangetrokken om de show uit het slop te trekken, nadat de kijkcijfers onder Humberto Tan waren ingestort. Huys slaagde daar echter niet in.

Van Erven Dorens heeft al ervaring in de late-night-programmering op RTL. In 2017 presenteerde hij de zomereditie van RTL Late Night. In oktober werd zijn programma Five Days Inside bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Ook won hij toen de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator. Voor Five Days Inside bracht hij vijf dagen door in een hospice, een tbs-kliniek en een opvang voor verslaafde bejaarden.