Kipserem wint marathon van Rotterdam in parcoursrecord

De Keniaan finishte in een tijd van 2.04.11 en dook daarmee 16 seconden onder het oude parcoursrecord. Abdi Nageeye liep een nieuw Nederlands record.

De winnaar Keniaan Marius Kipserem tijdens de marathon van Rotterdam.
De winnaar Keniaan Marius Kipserem tijdens de marathon van Rotterdam. Foto Robin Utrecht/ANP

De Keniaan Marius Kipserem heeft zondag de marathon van Rotterdam gewonnen in een parcoursrecord van 2.04.11. Hij dook daarmee onder het oude record van zijn landgenoot Duncan Kibet die in 2009 de 42,195 kilometer in een tijd van 2.04.27 liep. In 2016 was Kipserem ook al de snelste tijdens de marathon van Rotterdam.

De Nederlandse atleet Abdi Nageeye liep een nieuw Nederlands record. Hij kwam als vierde over de streep op de Coolsingel in een tijd van 2.06.17. Dat is bijna twee minuten onder zijn oude recordtijd van 2.08.16 die hij in 2017 in Amsterdam liep. Als tweede kwam de Turkse loper Kaan Özbilen (2.05.27) over de streep, net voor de Keniaan Emanuel Saina (2.05.42).

Lees ook: De marathon onder de twee uur? Dat duurt nog even

De Ethiopische Ashete Bekere kwam bij de vrouwen als eerste over de meet, in een tijd van 2.22.55.