Deelnemer Marathon Rotterdam overleden in ziekenhuis

Het is op dit moment niet bekend of het gaat om een man of een vrouw. De hardloper is in het ziekenhuis overleden.

Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de marathon van Rotterdam.
Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de marathon van Rotterdam. Foto Robin Utrecht/ANP

Een deelnemer van de Marathon Rotterdam is zondag overleden in het ziekenhuis. Op verzoek van de familie doet de organisatie geen uitspraken over de identiteit van het slachtoffer. Ook is nog niet bekend waaraan de hardloper is overleden.

In totaal hebben de hulpdiensten drie reanimaties moeten uitvoeren op deelnemers van de marathon. Deze drie hardlopers zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De medische hulpdiensten hebben het druk gehad op het evenement vanwege het warme weer, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het was zondagmiddag bijna 21 graden. Of de reanimaties hier ook verband mee hielden, kon de woordvoerder niet zeggen.

“Onze organisatie wil haar diepste medeleven betuigen aan familie en nabestaanden”, schrijft NN Marathon Rotterdam op zijn website over het sterfgeval. Zondag werd de 39ste editie van het jaarlijkse hardloopevenement georganiseerd. Er liepen 17.000 deelnemers mee.

Marathonlopen kan gevaarlijk zijn

Het is niet de eerste keer dat er een loper van de Marathon Rotterdam is overleden. In 2012 stierf een jongen van 14 jaar uit Vught nadat hij bij de marathon van Rotterdam de tien kilometer had gerend. In 2006 zakte een 41-jarige Duitser 500 meter voor de finish in elkaar en overleed.

De Rotterdamse hardloopwedstrijd is geen uitzondering. Veel grote harldoopwedstrijden hebben een lijstje met slachtoffers, bij de Dam tot Damloop in Amsterdam overleden in 2014 en 2016 respectievelijk een man en een vrouw door oververhitting.