De een wil dit, de ander dat

[Achter de schermen]

Jannetje Koelewijn is een van de beste interviewers van Nederland. Haar zus Rinskje is dat toevallig ook. Ze werken, hoera, allebei voor NRC en maken prachtige dubbelinterviews voor Het Blad. Soms ontroerend, soms geestig, soms pijnlijk. In hun interview met acteur Porgy Fransen en zijn tweelingzus Bess komen al die dingen bij elkaar. De stemming tijdens het gesprek is liefdevol, maar toch vooral ruzieachtig. Jannetje: „De een wil hier zitten, de ander daar. De een wil ons tussen hen in hebben, de andere juist niet.” Porgy zal het hele gesprek half afgewend van zijn zus blijven zitten. Bess schuift steeds wat dichter naar hem toe. „En dan hebben we het nog niet eens over wat ze zéggen.” Wat vonden Porgy en Bess er zelf van? Rinskje: „Ze hebben het hun partners laten lezen. Die vonden het goed. Dus zij toen ook.”

p.veldhuis@nrc.nl