België

20 Nederlanders gewond bij botsing van speedboten tijdens bedrijfsuitje

Op de Schelde in Antwerpen zijn vrijdag twintig Nederlanders gewond geraakt toen twee speedboten tijdens een bedrijfsuitje frontaal op elkaar botsten. Drie opvarenden zijn zwaargewond, maar niet in levensgevaar, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle twintig opvarenden zijn uit het water gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens Het Nieuwsblad zeiden ooggetuigen dat de boten „gevaarlijke manoeuvres” uithaalden. Nieuwszender VRT zegt een filmpje van de botsing te hebben. In de video is te zien dat twee boten eerst langs elkaar heen scheren. Dan varen ze weer met hoge snelheid op elkaar af en komt het tot een botsing. Het is niet zeker of de beelden authentiek zijn. Volgens De Standaard werd de reddingsactie bemoeilijkt door een netwerkstoring in België. Noodnummers waren urenlang onbereikbaar. (NRC)