Tegen Trump in

Congres VS keert zich tegen steun aan Saoedische oorlog in Jemen

Het Huis van Afgevaardigden heeft donderdag ingestemd met een wetsvoorstel om de Amerikaanse steun aan een door Saoedi-Arabië geleide oorlogscoalitie in Jemen te beëindigden. In totaal stemden 247 afgevaardigden voor de War Powers Act, onder wie 16 Republikeinen. Ze gaan daarmee in tegen het buitenlandbeleid van president Trump, die nauwe banden met de Saoediërs heeft. De Senaat – waar Republikeinen de meerderheid hebben – stemde in maart al in met het voorstel. Dat komt nu bij Trump te liggen, die al gezegd heeft het te zullen vetoën. Om dat veto te overtroeven moeten de Senaat en het Huis zich er nogmaals over buigen en een tweederde meerderheid verzamelen. Riad vecht in Jemen met de regering tegen shi’itische rebellen. De VS leveren wapens en ondersteuning bij luchtaanvallen. (AP)