Hans Vissers wordt tijdelijk politiechef Rotterdam

Hij zal de functie vervullen tot er een opvolger is voor de huidige politiechef Frank Paauw.

Hans Vissers, voormalig politiechef van Zeeland-West-Brabant. Foto: Bart van Hattem
Hans Vissers, voormalig politiechef van Zeeland-West-Brabant. Foto: Bart van Hattem

Hans Vissers, voormalig politiechef van Zeeland-West-Brabant, wordt voorgedragen als waarnemend politiechef in de eenheid Rotterdam. Hij zal deze functie tijdelijk vervullen, tot er een opvolger is voor de huidige politiechef Frank Paauw. Paauw begint op 1 mei als politiechef in de eenheid Amsterdam.

lees ook: Korpschef Frank Paauw: Liever niet íedere nacht, maar ik sta graag vooraan

Vissers (1954) werkte eerder al als plaatsvervangend korpschef in Rotterdam. Het is onduidelijk hoe lang hij zal waarnemen. Meest genoemde kandidaat om baas van de politie in Rotterdam te worden is Fred Westerbeke. Deze voormalige politieman is nu hoofdofficier van justitie van het landelijk parket. Zijn belangrijkste taak is op dit moment het leiden van het strafrechtelijk onderzoek naar de MH17-vliegramp.

Er worden naar verluidt ook gesprekken gevoerd met een vrouwelijke agent om Paauw op te volgen. Het zou in dat geval de eerste keer zijn dat een vrouw de baas wordt van de Rotterdamse politie.

De voorzitter van de grootste politievakbond (NPB) Jan Struijs noemt Vissers een prima tussenpaus, maar hij vindt het eigenaardig dat voor zo’n grote stad een tijdelijke oplossing moet worden gezocht. „Er hadden meteen vijf kandidaten klaar moeten staan. Het is al maanden bekend dat Paauw weggaat.”