Failliet Op=Op Voordeelshop vindt investeerder voor doorstart

De budgetdrogisterijketen werd in maart failliet verklaard. De directie hoopt onder de nieuwe investeerder zo veel mogelijk winkels open te kunnen houden.

Een vestiging van Op=op Voordeelshop in Amsterdam.
Een vestiging van Op=op Voordeelshop in Amsterdam. Foto Robin Utrecht

Budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop kan zich opmaken voor een doorstart. Een woordvoerder van het failliet verklaarde bedrijf meldt vrijdag tegenover persbureau ANP dat er een investeerder is gevonden die verder wil met de keten.

Details over de doorstart worden de komende tijd uitgewerkt, maar de directeuren van het bedrijf laten wel weten dat er een doorstart in zit. Het bedrijf hoopt zo veel mogelijk winkels open te kunnen houden onder de nieuwe investeerder, zegt de woordvoerder.

Door wat het zelf “uitdagende marktomstandigheden” noemde, moest Op=Op eind maart faillissement aanvragen. De keten groeide de afgelopen jaren snel, maar raakte daardoor financieel uit balans. De omzet die werd binnengehaald, was niet groot genoeg om de kosten van de snelle uitbreiding op te vangen.

Bij Op=Op Voordeelshop werken bijna 1.200 werknemers, die samen 318 voltijdsbanen vervullen. Tijdens het faillissement bleven de 152 fysieke winkels geopend, maar werd de webshop gesloten. De tien franchiseondernemingen die bij het concern zijn aangesloten, vallen buiten het faillissement.