Eredivisie

PSV terug aan kop eredivisie na ruime zege op PEC Zwolle

PSV is terug aan kop van de eredivisie. De Eindhovense ploeg herstelde zich donderdagavond van de 3-1 nederlaag bij Ajax door in eigen stadion PEC Zwolle met 4-0 te verslaan.

PSV behoudt door die overwinning twee punten voorsprong op Ajax, dat een dag eerder al met 5-2 van Emmen had gewonnen.

Kon voor de winterstop PSV’s opstelling worden uitgetekend, inmiddels is trainer Mark van Bommel bij de samenstelling van het middenveld veelvuldig aan het wisselen geslagen. Sinds drie gelijke spelen in februari begon PSV niet één keer met dezelfde drie middenvelders. De enige zekerheid is Pablo Rosario. De international speelde tegen Excelsior naast Mohammed Ihattaren en Michal Sadilek. Daarna tegen NAC met het duo Ihattaren-Jorrit Hendrix en tegen VVV met Ihattaren en Sadilek. Tegen Ajax waren Sadilek en Hendrix aan de beurt. Maar tegen PEC Zwolle mocht Gastón Pereiro, met Hendrix, weer eens beginnen.

Na een aarzelend begin kopte Luuk de Jong uit een hoekschop van Pereiro raak. Steven Bergwijn zorgde na een lange sprint in de 62ste minuut voor de 2-0. Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan De Jong, opnieuw uit een hoekschop - zijn 24ste doelpunt. Invaller Donyell Malen bepaalde met een treffer in blessuretijd de eindstand op 4-0. (ANP)