In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Deze mensen staan in de rij voor zakken voedsel en andere hulpgoederen, die worden uitgedeeld bij het Picoco-vluchtelingenkamp nabij Beira. De havenstad in Mozambique werd zwaar getroffen door de cycloon Idai. In het kustgebied van Mozambique en in de buurlanden Zimbabwe en Malawi vielen zevenhonderd doden. In de getroffen gebieden dreigt nu ook een uitbraak van cholera.
Foto Guillem Sartorio / AFP
'Superhelden' zemen de ramen van het John Paul II-kinderziekenhuis in het Poolse Katowice.
Foto Andrzej Grygiel / EPA
Bewoners van het Nepalese dorp Purainiya zijn aan het werk - ze sorteren graan - in een huis dat werd verwoest in een storm. Die hield begin deze week huis in het zuiden van Nepal. Zeker 27 mensen kwamen om door het natuurgeweld, zeshonderd anderen raakten gewond. Dergelijke weersomstandigheden zijn voor deze tijd van het jaar zeer ongewoon in het gebied.
Foto Prakash Mathema / AFP
Met een buiging neemt de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg het applaus in ontvangst van Amerikaanse Congresleden. Stoltenberg bracht woensdag een bezoek aan Capitol Hill, daags voor de NAVO-top van ministers van Buitenlandse Zaken. Zij kwamen samen in Washington ter ere van het zeventigjarig bestaan van de verdragsorganisatie.
Foto Michael Reynolds / EPA
Een demonstrant staat bij een brandende barricade die is opgeworpen tijdens een protest in het Zuid-Afrikaanse 'township' Alexandra. De bewoners zijn boos omdat voorzieningen en dienstverlening in dit woonoord tekortschieten. Deze wijk ligt aan de rand van Johannesburg, maar het is niet de enige waar problemen zijn. Zo hebben miljoenen, meestal zwarte, bewoners geen goede woningen, watervoorzieningen of elektriciteit. Deze problematiek heeft in Zuid-Afrika nu de volle aandacht vanwege algemene verkiezingen die in mei worden gehouden.
Foto Yeshiel Panchia / EPA
In het Zwitserse Luzern werd afgelopen weekend de Arms Trade Fair gehouden, een grote wapenbeurs. De vrouw op de foto houdt een pistool vast.
Foto Stefan Wermuth / AFP
Gevangenen van de Keniaanse gevangenis Kodiaga kijken naar de opvoeringen van mede-gedetineerden tijdens een talentenjacht die werd georganiseerd in de 'medium security'-vleugel van de instelling. Kodiaga is een bekende penitentiaire inrichting in de derde stad van Kenia, Kisumu.
Foto Brian Ongoro / AFP
Vliegtuigspotters hebben ladders meegenomen om goed zicht te hebben op de internationale vliegoefening 'Frisian Flag 2018'. Deze vindt sinds maandag plaats op Vliegbasis Leeuwarden. Nog een week lang nemen ongeveer vijftig jachtvliegtuigen en andere vliegtuigen, van onder meer Nederlandse, Franse, Duitse en Poolse strijdkrachten, deel aan de oefening voor militaire missies.
Foto Siese Veenstra / EPA
Deze foto is gemaakt tijdens het 'Assises des maires bretons', een conferentie van burgemeesters in de Franse provincie Bretagne. Zij kwamen woensdag bijeen in de gemeente Saint-Brieuc.
Foto Damien Meyer / EPA
Onderzoekers van een speciale eenheid indexeren het stoffelijk overschot van Chinese soldaten die zijn omgekomen in de Koreaanse oorlog (1950-1953). Van tien gesneuvelden werden eerder deze week de resten van Zuid-Korea teruggebracht naar China. Het is de derde keer dat zo'n repatriëring plaatsvindt sinds Zuid-Korea en China in 2014 daarover een akkoord bereikten.
Foto Jeon Heon-Kyun / EPA
Koordlopers balanceren over een lijn (een 'slackline') die is gespannen over het Emmausklooster in Praag. Deze actie was afgelopen maandag georganiseerd in het kader van een campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor geestelijke zorg en welzijn.
Foto Martin Divisek / EPA
Deze arbeiders dragen zware bakstenen naar de steenoven. Ze zijn aan het werk in Farakka, in de Indiase deelstaat West-Bengalen.
Foto Xavier Galiana / AFP
Geliefden varen onder een kersenboom door die vol in bloei staat, in het Japanse Tokio.
Foto Kim Kyung-hoon / Reuters
Ruim tweeduizend politieagenten gooien verheugd hun pet in de lucht, tijdens een ceremonie in de Lanxess Arena in Keulen. Ze hebben zojuist trouw gezworen aan de Duitse grondwet. Deze agenten werden op 1 september aangenomen en hebben onlangs de eerste fase van hun opleiding voltooid.
Foto Sascha Steinbach / EPA
Lori Lightfoot kust haar vrouw Amy Eshleman, nadat zij op verkiezingsnacht in Chicago haar overwinningstoespraak heeft gegeven. Sinds woensdag is Lightfoot burgemeester van de derde stad van de Verenigde Staten. Ze is de eerste zwarte vrouw en openlijke homoseksueel in die functie.
Foto Kamil Krzaczynski / AFP