Zware celstraffen voor liquidatie Nieuwegein

Twee mannen kregen 20 en 21 jaar cel. Het motief voor de moord is niet duidelijk, wel acht de rechtbank bewezen dat de verdachten de moord samen hadden voorbereid.

De straat in Nieuwegein nadat daar in november 2017 Adjai 'Timon' Badloe in zijn auto was vermoord.
De straat in Nieuwegein nadat daar in november 2017 Adjai 'Timon' Badloe in zijn auto was vermoord. Foto Sem van de Wal/ANP

Twee mannen zijn tot lange celstraffen veroordeeld voor een liquidatie in Nieuwegein in 2017. Reza J. en Denzel D. kregen van de rechtbank Gelderland respectievelijk 20 en 21 jaar gevangenis vanwege de moord op Adjai Badloe en het in brand steken van hun vluchtauto.

Volgens de rechtbank is geen duidelijk motief voor de daad gevonden, maar is wel bewezen dan de twee verdachten een gezamenlijk plan hadden voor de moord op de 42-jarige Badloe. Op hun kleding werden kruitsporen en glas van de auto van het slachtoffer gevonden. Ook het laten uitbranden van de vluchtauto was volgens de rechtbank onderdeel van het plan. De verdachten ontkenden tijdens het proces dat zij de liquidatie hebben gepleegd.

D. kreeg een hogere celstraf omdat in zijn huis ook 5 kilo hasj is gevonden. Hij is verder ook veroordeeld tot twee maanden cel vanwege zijn roekeloze rijgedrag tijdens de vluchtpoging, waarvan de helft voorwaardelijk.

Amsterdammer Reza J. schoot in de ochtend van 28 november 2017 Badloe (ook bekend als Timon) in Nieuwegein dood. Het slachtoffer zat in zijn auto toen hij werd geliquideerd. Na de schietpartij stapte de schutter in een vluchtauto, die werd bestuurd door Denzel D. De twee mannen staken dat voertuig in brand op een parkeerplaats bij Utrecht en reden daarna met een tweede vluchtauto door. Na een wilde achtervolging over A2, waarbij bestuurder D. schade veroorzaakte aan andere voertuigen, werden ze bij het AMC in Amsterdam aangehouden.