Wielrennen

Zeges voor Van der Poel en Van Dijk in Vlaanderen

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft woensdag de Vlaamse semiklassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. Na 182 kilometer was de 24-jarige Nederlander in de straten van Waregem de snelste in de sprint van een kopgroep van vijf renners. Het was de eerste World Tour-zege voor Van der Poel, die zondag bij zijn debuut in de hoogste categorie wegwedstrijden al als vierde was geëindigd in Gent-Wevelgem. De regerend wereldkampioen veldrijden geldt na zijn goede resultaten als een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag, het hoogtepunt van de Vlaamse wielerweek. Zijn vader Adrie van der Poel won ‘Vlaanderens Mooiste’ in 1986.

Ook bij de vrouwen was er in Dwars door Vlaanderen een Nederlandse overwinning. Ellen van Dijk was, net als vorig jaar, de beste. De 32-jarige renster kwam solo over de streep, nadat ze 20 kilometer voor de finish uit de kopgroep was weggereden. Het was haar eerste zege van het seizoen. (NRC)