Wielrennen

Van der Poel en Van Dijk winnen in Dwars door Vlaanderen

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft de Vlaamse semiklassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. De 24-jarige Nederlander was in de straten van Waregem de snelste in de sprint van een kopgroep van vijf renners. Het is de eerste World Tour-zege voor Van der Poel, die zondag bij zijn debuut in de hoogste categorie wegwedstrijden al als vierde eindigde in Gent-Wevelgem. De regerend wereldkampioen veldrijden geldt na zijn goede resultaten als een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. Zijn vader Adrie van der Poel won ‘Vlaanderens Mooiste’ in 1986. Ook bij de vrouwen was er in Dwars door Vlaanderen een Nederlandse overwinning. Ellen van Dijk was, net als vorig jaar, de beste. De 32-jarige renster kwam solo over de streep. (NRC)