Chilling Adventures en andere series van week 14

Online videodiensten Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

Barry 2

De gitzwarte comedyserie Barry is begonnen aan een tweede seizoen. Bedenker en schrijver Bill Hader speelt een huurmoordenaar die een opvallende carrièreswitch wil maken: van huurmoordenaar naar acteur. De serie is verrassend emotioneel, soms zelfs schokkend. De casting van Henry Winkler, ooit bekend geworden als The Fonz in Happy Days, bleek een gouden greep. Ziggo Movies & Series XL, elke maandag een aflevering.

Veep 7

Politieke satire maken in het tijdperk van Donald Trump is niet makkelijk. Dat merkten de makers van Veep ook. De serie begon in 2012, toen de echte wereld iets minder krankzinnig leek. Hoofdpersonage Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) was eerst vicepresident van de VS en werd later president. Louis-Dreyfus won zes Emmy’s voor haar rol, een record. In het zevende en laatste seizoen neemt ze afscheid. Ziggo, elke maandag een aflevering.

Chilling Adventures of Sabrina: Part 2

Tiener Sabrina Spellman groeide op als half heks en half mens, maar in het nieuwe seizoen van Chilling Adventures is ze helemaal overgestapt naar de heksenwereld. De focus van deze vermakelijke serie ligt niet alleen op het bovennatuurlijke, de makers hebben ook iets te zeggen over feminisme, seksualiteit en religie. Sabrina (Kiernan Shipka), die in een huis woont met haar tantes, lijkt in deel 2 meer de duistere kant op te zoeken. Netflix, negen afleveringen.