Vrouw omgekomen bij schietincident Mijdrecht

Enkele uren na de schietpartij trof de politie ook het lichaam van een 54-jarige man uit Zegveld aan. De omgekomen vrouw had eerder aangifte van stalking gedaan tegen de man.

Politie bij een woning aan de Landsherenstraat in Mijdrecht waar een vrouw om het leven is gekomen bij een schietincident.
Politie bij een woning aan de Landsherenstraat in Mijdrecht waar een vrouw om het leven is gekomen bij een schietincident. Foto Rob Engelaar/ANP

Bij een schietincident in Mijdrecht is dinsdagavond een vrouw om het leven gekomen. Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd geschoten in een woning in de Landsherenstraat.

Agenten hadden snel een verdachte op het oog, er werd onder meer een politiehelikopter ingezet om de man te vinden.

Op woensdagochtend rond 07.00 uur trof de politie het lichaam van een man aan in het nabijgelegen dorp Wilnis, dat op zo’n vijf kilometer van Mijdrecht ligt. Het blijkt een 54-jarige man uit Zegveld te zijn, meldt de politie woensdagavond. Hij is door zelfdoding om het leven gekomen.

De politie onderzoekt of de man mogelijk betrokken was bij de dood van de vrouw uit Mijdrecht. De vrouw had eerder al aangifte van stalking gedaan tegen de man.