Telecomsector

Markt mobiele telefonie krimpt, KPN blijft de grootste

De markt voor mobiele telefonie is vorig jaar verder gekrompen. Telecombedrijven beconcurreren elkaar stevig, waardoor de prijzen voor hun diensten onder druk blijven staan en de omzet daalde, meldt onderzoeksbureau Telecompaper. Telecomaanbieders hadden daarnaast ook te kampen met veranderde regelgeving. Zo mochten ze inkomsten uit toestellen niet meer meetellen met de mobiele omzet. Bovendien namen opbrengsten af van klanten die hun bundel overschrijden. KPN was met een marktaandeel van 40 procent nog altijd de grootste aanbieder, maar gaf wel terrein prijs aan T-Mobile en Tele2. Deze telecombedrijven fuseren hun Nederlandse activiteiten, die samen goed zijn voor ruim 29 procent van de markt. Daarmee naderen ze Vodafone, dat een marktaandeel heeft van 30,6 procent. (ANP)