Recensie

Recensie Muziek

Stilstaan telt niet bij The Comet is Coming

Het was vorig jaar een zinderende act op de festivals: het Britse trio The Comet is Coming. Saxofonist Shabaka Hutchings, toetsenist Dan Leavers en drummer Maxwell Hallett deden publiek naar adem happen. Hun trippy mengsel van kosmische jazz, afrobeat en elektronica was genadeloos en onweerstaanbaar.
Het tweede album Trust in the Lifeforce Of The Deep Mystery lijkt daar met dansbare, hard gedreven ritmes op te anticiperen. Op naar extase; stilstaan telt niet. Na de basis (‘Because The End is Really the Beginning’), een textuur van synthlagen, diep lage saxnoten en aanzwellende bekkenroffels, klimt de energie per nummer omhoog. ‘Summon of The Fire’ is meteen de geheide festivalkraker die alles herbergt: volle synths met aards diepe bassen en lyrische, door alles heen snijdende saximprovisaties. Ook het spacey ‘Super Zodiac’ stuwt bloedfanatiek op. Zo gaat het door, tot de landing stilaan wordt ingezet. Diepte krijgt de opwinding door de woordkunst van Kate Tempest.

Live: 6/4, Tolhuistuin, Amsterdam.