Winkels dicht

Kledingketen CoolCat vraagt ook faillissement in België aan

Kledingketen CoolCat heeft ook faillissement aangevraagd voor zijn Belgische activiteiten. De zeventien winkels in België blijven gesloten in afwachting van een inventarisatie. Twee weken geleden vroeg het modebedrijf al in Nederland faillissement aan. De Nederlandse winkels zijn nog wel open om de mogelijkheden op een doorstart te vergroten. Aanvankelijk is gekeken of de buitenlandse winkels door konden gaan, maar zonder de Nederlandse organisatie is dat moeilijk, concludeerde CoolCat Belgium. CoolCat heeft ook nog zes vestigingen in Frankrijk en twee in Luxemburg. Die blijven volgens een woordvoerder gewoon open. Dat geldt ook voor de webwinkels in die landen, evenals in Nederland en in Duitsland. In dat laatste land is CoolCat alleen online actief. (ANP)