Filmoverzicht: de kerk en het misbruik in ‘Grâce à Dieu’, ademloos kijken naar ‘God Only Knows’

Recensies Naar de film deze week? ’God Only Knows’ heeft een echt hart en de acteurs spelen indrukwekkend. In ‘Grâce à Dieu’ strijden misbruikslachtoffers om erkenning.

 • ●●●●●

  Grâce à Dieu: Drama

  De priester die hoofdrolspeler Alexandre misbruikt heeft in ‘Grâce à Dieu’, werkt nog steeds met kinderen. Omdat de zaak verjaard is, komt er geen aanklacht. Lees de recensie: ‘Grâce à Dieu’: belangwekkend verhaal, maar dramatisch niet sterk

  Regie: François Ozon. Met: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Bernard Verley. In: 35 bioscopen

 • ●●●●

  Gloria Bell: Komedie

  In de film ‘Gloria Bell’ zoekt een geweldig spelende Julianne Moore nergens expliciet de lach of traan op. De film brengt mooi in beeld hoe complex het soms kan zijn om te kiezen voor je zelf. Lees de recensie: Een vrolijk dansende gescheiden vijftiger

 • ●●●●

  Sofia: Arthouse

  De film ‘Sofia’, die gaat over een ongeplande zwangerschap, lijkt op een thriller. Traditie en vooruitgang, Maghrebijnse en Europese waarden en een hele rits financiële belangen worden in de film op de spits gedreven. Lees de recensie: Een ongeplande zwangerschap in Marokko

  Regie: François Ozon. Regie: Meryem Benm’barek. Met: Maha Alemi, Lubna Azabal, Sarah Perles, Faouzi Bensaïdi. In: 18 bioscopen

 • ●●●●●

  Shazam!: Superheldenfilm

  Waar andere films in het superheldengenre al hebben bewezen vooruitstrevend en prikkelend te zijn, is ‘Shazam!’ nog een film vol mannelijkheid en familiewaarden. Lees de recensie: Te veel mannelijkheid in ‘Shazam!’

 • ●●●●●

  Cold Case Hammarskjöld: Documentaire

  ‘Cold Case Hammarskjöld’ is niet zozeer een onderzoeksdocumentaire, als wel een onderzoek naar ons verlangen om orde aan te brengen in een chaotische wereld. Lees de recensie: De waarheid ontmaskeren met geënsceneerde strategieën

  Regie: Mads Brügger. In 21 bioscopen.

 • ●●●●

  God Only Knows: Drama

  ’God Only Knows’ lijkt qua stijl bedrieglijk eenvoudig, soms zelfs wat rafelig. Maar schijn bedriegt. De film heeft een echt hart en de acteurs spelen indrukwekkend. Lees de recensie: Ademloos kijken naar ‘God Only Knows’

 • ●●●●

  Fighting with My Family: Drama/Komedie

  Een Amerikaanse worstelcoach nodigt de Britse Paige uit om naar Amerika te komen. Haar broer wordt niet geselecteerd en daardoor ontstaan problemen in de hechte familie. Lees de recensie: Een komisch sportverhaal vol kleurrijke personages

  Regie: Stephen Merchant. Met: Florence Pugh, Lena Headey, Nick Frost, Vince Vaughn, Dwayne Johnson. In: 36 bioscopen