Duitsland

Reinhard Grindel weg als voorzitter Duitse voetbalbond

Voorzitter Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond DFB heeft per direct zijn functie neergelegd. De 57-jarige bestuurder lag onder vuur na beschuldigingen over toelagen en een relatiegeschenk. Volgens weekblad Der Spiegel had Grindel bovenop zijn salaris een toelage van 78.000 euro gekregen als commissaris van een dochteronderneming van de DFB en had hij die niet bekendgemaakt. Maandag kwam daar de berichtgeving bij van dagblad Bild dat hij een luxe horloge zou hebben geaccepteerd van Grigori Soerkis, de voormalige baas van de Oekraïense voetbalbond. Volgens Grindel, die sinds april 2016 voorzitter was van de DFB, was het een privégeschenk. Dat hij geen navraag deed naar de waarde, noemt Grindel een zwaar verzuim. De Duitse voetbalbond kiest in september een nieuwe voorzitter. (ANP)