Curling

Nederland lijdt tegen Noorwegen vierde nederlaag op WK

De Nederlandse curlingmannen hebben dinsdagavond op het WK in Canada tegen Noorwegen de vierde nederlaag geleden. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt verloor met 9-4 van de Noren, die daarmee hun eerste zege boekten. Nederland begon nog goed, maar na een gelijke stand halverwege werd de wedstrijd in de tweede helft uit handen gegeven. Na de pauze pakte Noorwegen direct twee punten op de beurt van Nederland en die score herhaalden ze in het negende end, waardoor de eindstand op 9-4 kwam. Nederland speelt tot en met vrijdag in totaal 12 wedstrijden in de voorronde en staat momenteel door de overwinningen op olympisch kampioen Verenigde Staten en op Europees kampioen Schotland op een achtste plek. Vorig jaar werd Nederland tiende, de beste prestatie ooit. (ANP)