CHampions League

KNVB verplaatst nu al wedstrijden voor mogelijk succes Ajax

De KNVB heeft nu alvast het programma van de eredivisie aangepast voor het geval Ajax de halve finales van de Champions League haalt. De uitwedstrijd tegen FC Groningen en midweekse thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn met een dag vervroegd. Als Ajax ten koste van Juventus de laatste vier haalt, speelt het op dinsdag 30 april tegen de winnaar van het tweeluik tussen de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Manchester City. De KNVB ziet zich dan ook genoodzaakt om de uitwedstrijd van Ajax tegen De Graafschap te verplaatsen naar vrijdag 26 april. De afspraak was dat alle duels in deze voorlaatste speelronde tegelijkertijd worden gespeeld op zondag 28 april, maar de KNVB ziet geen andere optie. De bond onderzocht aanvankelijk, tevergeefs, of de bekerfinale op zondag 5 mei tussen Ajax en Willem II verplaatst kon worden. (ANP)