Seksueel misbruik

Atletiektrainer Jerry M. alsnog aangehouden

Atletiektrainer Jerry M. (59) is maandag aangehouden op verdenking van aanranding en ontucht met minderjarigen. In vijfendertig jaar tijd zou hij zeker negen meisjes hebben misbruikt. Tot nu toe zijn vier aangiftes tegen M. gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) opende begin dit jaar een onderzoek naar de man, nadat hij vorige zomer seksueel misbruik bekende tegen de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak.

Het OM heeft inmiddels zestig mensen gehoord die actief zijn of waren in de atletiekwereld en nam ook contact op met slachtoffers van wie de zaken inmiddels verjaard zijn. M. moest zich destijds verantwoorden voor de tuchtcommissie na een melding van een 21-jarige atlete in 2017. De vrouw beschuldigde hem ervan onbeschermde seks te hebben gehad met haar en andere meisjes tussen de 11 en 18 jaar. Twee van zijn slachtoffers raakten zwanger. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, grensoverschrijdende massages en keek hij met atletes dierenporno.

M. werkte jarenlang als trainer bij atletiekclubs in Rotterdam, Barendrecht en Den Haag. De toenmalige voorzitter van de Barendrechtse atletiekvereniging CAV Energie trok in 2009 al aan de bel bij de Atletiekunie. (NRC)