Protesten

Algerijnse president Bouteflika voor het eind van de maand weg

De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika zal voor het eind van zijn vierde termijn (op 28 april) aftreden, heeft staatspersbureau APS maandag bekendgemaakt. Voordat hij zijn twintig jaar durende bewind afsluit, zal Bouteflika nog enkele belangrijke beslissingen nemen „om de continuïteit van de staatsinstituties” te verzekeren. Maandag benoemde hij al een waarnemend kabinet waarbij 21 van de 27 ministers werden vervangen. De afgelopen weken eisten tienduizenden betogers het vertrek van Bouteflika uit protest tegen diens voornemen om zich voor een vijfde termijn te kandideren. Het intrekken van dit plan deed de onrust niet luwen. De 82-jarige Bouteflika is sinds 1999 president van Algerije. In 2013 werd hij getroffen door een beroerte en hij vertoont zich sindsdien zelden in het openbaar. (AP, AFP)