Mediaconcern

Topman Bert Habets vertrekt onverwachts bij RTL Group

Bestuursvoorzitter Bert Habets vertrekt geheel onverwachts bij RTL Group. De Nederlandse topman verlaat het moederconcern van onder meer RTL 4, vanwege „persoonlijke overwegingen”. Dat heeft het bedrijf maandagmiddag bekendgemaakt.

Habets, voorheen directeur van RTL Nederland, was sinds januari de baas van het grootste televisieconcern van Europa. Daarvoor was hij al gedeeld bestuursvoorzitter. Hij werkte sinds 1999 bij RTL.

Onder Habets’ leiding haalde de groep – met tv-zenders, radiostations, online-videodiensten en productiebedrijven in dertig landen – een omzet van 6,5 miljard euro in 2018. De winst bedroeg 668 miljoen euro. Bij RTL Group werken 11.000 mensen.

RTL Group benadrukt dat aan het vertrek van Habets geen conflict over bijvoorbeeld de koers van het bedrijf ten grondslag ligt. De groep herhaalt het voornemen om miljoenen euro’s extra te investeren in streaming video. RTL heeft in Nederland de streamingservice Videoland. Dergelijke diensten wil de groep ook elders uitbouwen.

Habets wordt opgevolgd door Thomas Rabe. Dat is de huidige topman van RTL’s moederbedrijf Bertelsmann. Het Duitse mediaconcern bezit ruim 75 procent van de aandelen in RTL Group. Rabe werkte al eerder in directiefuncties bij de tv-groep. (NRC)