Recensie

Recensie Film

Een komisch sportverhaal vol kleurrijke personages

Drama/Komedie Een Amerikaanse worstelcoach nodigt de Britse Paige uit om naar Amerika te komen. Haar broer wordt niet geselecteerd en daardoor ontstaan problemen in de hechte familie.

Paige (Florence Pugh, midden) met haar ouders Julia en Ricky (Lena Headey en Nick Frost) in ‘Fighting with My Family’.
Paige (Florence Pugh, midden) met haar ouders Julia en Ricky (Lena Headey en Nick Frost) in ‘Fighting with My Family’.

Sinds de televisieserie Glow staan vrouwelijke worstelaars ietsje meer in de belangstelling. De Britse film Fighting with My Family doet nu ook een duit in het zakje. Hij is gebaseerd op het levensverhaal van Paige, een succesvolle worstelaar die meedoet aan de Amerikaanse WWE-competitie (World Wrestling Entertainment).

Paige (Florence Pugh) groeit op in een arm gezin dat hun leven wijdt aan worstelen. In haar jeugd vormt zij een succesvolle act met haar broer Zak, die met zijn vader ook worstellessen geeft aan de achtergestelde jeugd van hun woonplaats Norwich. Als een Amerikaanse worstelcoach (Vince Vaughn) haar uitnodigt om naar Amerika te komen maar haar broer niet selecteert, ontstaan er problemen.

Fighting with My Family vertelt dit feelgood (sport)verhaal op komische wijze, waarbij de humor vooral voortkomt uit de kleurrijke personages. Dat hun excentriciteit er niet ver naast zit, blijkt uit de aftiteling waarin we beelden zien van het echte gezin dat model stond voor de film. Regisseur-scenarist Stephen Merchant, ooit betrokken bij The Office, strooit bovendien erg geestige oneliners door zijn film. Als drie medeworstelaars Paiges regionale Britse accent horen zeggen ze: „You sound just like a Nazi in a movie!” Voormalig worstelaar Dwayne – ‘The Rock’ – Johnson, al jaren een zeer succesvolle actieheld, speelt zichzelf.