Achttien meter lang gangenstelsel onder Utrechtse woningen ontdekt

Het gangenstelsel loopt dood. De enige in- en uitgang is in een leegstaande woning.

Beeld YouTube

De politie heeft dinsdag een achttien meter lang gangenstelsel ontdekt onder woningen aan de Utrechtse Jan Pieterszoon Coenstraat. Het stelsel is aangelegd door mensen. Het is nog niet bekend waar het gangenstelsel toe diende, laat de politie weten. De enige in- en uitgang is in een leegstaande woning.

Het gangenstelsel werd ontdekt na meldingen van bewoners die een “onverklaarbare kleilucht” roken in hun woning. De politie trof in een leegstaande woning een ingang naar het gangenstelsel aan. Eerst gingen agenten naar binnen maar omdat niet duidelijk was hoe veilig het gangenstelsel was, kwam de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse met een robot. De robot kon niet ver komen omdat het stelsel vol water stond.

Nadat de brandweer het water had weggepompt, kon de robot weer worden ingezet. In de gang en in het huis zijn geen strafbare zaken gevonden. Bewoners van de huizen waaronder de gang loopt, doen aangifte van vernieling. De politie doet verder onderzoek.