Vijf lichtgewonden bij aanvaring cruiseschip en tanker op Westerschelde

Er wordt nu bekeken of het Zwitserse passagiersschip, met 171 opvarenden en 44 bemanningsleden, nog verder kan varen.

Archiefbeeld van Viking Indun. Het schip botste zondagnacht met een tanker.
Archiefbeeld van Viking Indun. Het schip botste zondagnacht met een tanker. Foto Wikimedia Commons

Bij een aanvaring tussen een cruiseschip en een tanker op de Westerschelde zijn vannacht vijf mensen lichtgewond geraakt. Het gaat om vier passagiers en een bemanningslid van het Zwitserse passagiersschip, meldt Omroep Zeeland. De vier passagiers konden aan boord worden behandeld, het bemanningslid werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. Het passagiersschip Viking Indun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent. De tanker was juist onderweg naar Antwerpen. Beide schepen liepen bij de aanvaring, vlak voor de haven van Terneuzen, flinke schade op. Omdat de schade boven boven de waterlijn van de schepen is aangericht, is er geen sprake van lekkages.

Aan boord van de tanker raakte niemand gewond. Het schip, geladen met aardolie, wordt in de Sloehaven in Vlissingen onderzocht. Op het cruiseschip zijn alle 171 opvarenden en 44 bemanningsleden nog aan boord. In de haven van Terneuzen wordt nu bekeken of het schip nog verder kan varen. De ravage aan boord is groot en volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn sommige passagiers erg geschrokken.

Twitter avatar GAINFRA_ZW7 Gebiedsagent Martin Collega’s van @PolitieLE Dienst infrastructuur Zuidwest doen momenteel onderzoek naar een aanvaring tussen een passagiersschip en een zeeschip. Dit gebeurde vannacht op de Westerschelde bij #Terneuzen. Flinke schade en helaas ook gewonden https://t.co/5CbG7GkuGN