In beeld

Turkije kiest

Een militair reikt presentjes uit aan aanhangers van de Turkse president Erdogan, die het moment komen opluisteren waarop Erdogan zelf zijn stem uitbrengt voor de lokale verkiezingen.
Tolga Bozoglu/EPA
Een vrouw brengt haar stem uit in de zuidoostelijke stad Diyarbakir, waar veel Koerden wonen.
Sertac Kayar/Reuters
President Erdogan ontmoet aanhangers bij het verlaten van het stemlokaal in Istabul. Hoewel het om lokale verkiezingen ging werden ze toch beschouwd als een graadmeter voor de populariteit van president Erdogan en zijn AK-partij.
Bulent Kilic/AFP
Een aanhanger van de AK-partij houdt een beeltenis van partijleider en president Erdogan omhoog.
Ozan Kose/ AFP
Een aanhanger van de AK-partij tijdens de rede van president Erdogan na het bekend worden van de voor hem en zijn partij tegenvallende resultaten, met name in grote steden als Ankara en Istanbul.
Ozan Kose/AFP
President Erdogan tijdens zijn persconferentie in stanbul na het bekend worden van de uitslagen.
Murad Sezer/Reuters
AK-aanhangers zwaaien met een vlag met de beeltenis van president Erdogan uit een auto.
Ozan Kose/AFP
De burgemeesterskandidaat voor Istanbul van de grootste oppositiepartij CHP, Ekrem Imamoglu, houdt een persconferentie na het bekend worden van de uitslagen. Hij leek op een overwinning af te stevenen.
Yasin AKGUL / AFP
De handen van aanhangers van president Erdogans AK-partij in Istanbul. ,,Wie Istanbul verliest, verliest Turkije”, verklaarde Erdogan, zelf een voormalige burgemeester van Istanbul, vroeger wel eens.
Kemal Aslan/Reuters
Veiligheidsfunctionarissen bewaken het hoofdkwartier van de CHP, de belangrijkste oppositiepartij van het land, in Ankara.
Burhan Ozbilici/AP
Aanhangers van de voornaamste oppositiepartij CHP vieren voor het hoofdkwartier van hun partij de overwinning op de AK-partij in Ankara.
Stringer /Reuters
Aanhangers van de AK-partij in Istanbul volgen bezorgd de uitslagen. Eerst leek hun partij op winst te staan, later tekende zich echter steeds duidelijker een zege voor oppositiepartij CHP af in de grootste stad van Turkije.
Edat Suna/EPA
De Turkse president Erdogan en zijn echtgenote Ermine groeten aanhangers van de AK-partij in Ankara.
Murat Cetinmuhurdar/Presidentia/Press Office/Reuters
Mansur Yavas, de zegevierende oppositiekandidaat van de CHP voor het burgemeesterschap, groet zijn aanhangers.
Burhan Ozbilici/AP
Aanhangers van de HDP, die doorgaans veel Koerdische kiezers trekt, begroeten de aankondiging van de eerste resultaten in de zuidoostelijke stad Diyarbakir met gejuich.
Stringer/AP