Naturapolissen

Uitvaartbedrijf Yarden in financiële problemen

Yarden zit in de financiële problemen. Het op twee na grootste uitvaartbedrijf van het land kampt met een oude portefeuille van zogeheten naturapolissen. Die kosten het bedrijf te veel geld waardoor de buffers tot een te laag niveau zijn gedaald. Dat meldt het Financieele Dagblad maandag. Volgens de krant maakt toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) zich zorgen en bemoeit zich met de situatie. In een schriftelijke reactie erkent Yarden dat zijn kapitaalpositie onder druk staat. Het bedrijf schrijft dit toe aan regelgeving, lage rente en de opbouw van zijn portefeuille. Het uitvaartbedrijf, met 700 werknemers en 1 miljoen polishouders, benadrukt dat de liquiditeit niet in het gedrang is. Naar eigen zeggen kan het bedrijf aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, polishouders krijgen gewoon geld uitgekeerd. (NRC)