Modeketen Sissy Boy vraagt uitstel van betaling aan

Eigenaar Brand Retail Group kijkt of er een doorstart mogelijk is voor de winkelketen.

Etalage van Sissy Boy in de Amsterdamse Kalverstraat.
Etalage van Sissy Boy in de Amsterdamse Kalverstraat. Foto Maurice Boyer

De directie van mode- en lifestyleketen Sissy Boy heeft surseance van betaling aangevraagd, zo bevestigt eigenaar Brand Retail Group (BRG) maandag. Het management kijkt samen met BRG of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Terwijl het verzoek tot uitstel van betaling loopt, blijven de winkels en de webshop van Sissy Boy geopend. De keten heeft zo’n 45 winkels verspreid over de Benelux. Er werken ruim zeshonderd werknemers.

Sissy Boy verkeert al langer in financiële problemen. Het noodlijdende bedrijf werd in 2017 overgenomen door de huidige eigenaar BRG, dat in de kosten sneed en probeerde de verkoop aan te jagen met investeringen in winkels en in de webshop. Door tegenvallende verkoopcijfers gedurende de laatste maanden van 2018 werd besloten een nieuwe koper te zoeken. Een geïnteresseerde partij trok zich onlangs terug, waarop Sissy Boy nu uitstel van betaling heeft aangevraagd.

Uitstel van betaling wil nog niet zeggen dat een bedrijf failliet is, maar geeft de ondernemer meer tijd om met een oplossing te komen voor acute schulden. Het is wel vaak een voorstadium van een faillissement.