Liverpool blijft hopen op titel na fortuinlijke zege

Engels voetbal De Engelse titelstrijd blijft een nek-aan-nek-race tussen Manchester City en Liverpool, dat maar net won van Tottenham Hotspur.

Op Anfield hielden de fans van Liverpool zondag hun hart vast bij een 1-1 stand in de topper tegen Tottenham Hotspur. Kostbaar puntenverlies dreigde in de titelstrijd met Manchester City. Maar in de negentigste minuut volgde alsnog de vreugde-uitbarsting. Mohamed Salah kopte tegen de handen van Spurs-doelman Hugo Lloris, die de bal niet goed verwerkte. Via het been van oud-Ajacied Toby Alderweireld rolde de bal toch over de lijn: 2-1.

Liverpool weer koploper, met twee punten meer dan de regerend landskampioen. De ploeg van de Duitse trainer Jürgen Klopp heeft weliswaar een wedstrijd meer gespeeld, maar dat zal de supporters van de ‘Reds’ een zorg zijn. Ze smachten naar de eerste landstitel sinds 1990 en hun club doet nog volop mee.

Na een kwartier was de thuisploeg op voorsprong gekomen via de Braziliaanse spits Roberto Firmino. Het duurde tot de 70ste minuut voordat zijn landgenoot Lucas Moura de Spurs langszij bracht. Liverpool ging daarna op jacht naar de zege en was dichtbij toen een vrije trap van Divock Origi via de muur net naast ging. Aan de andere kant krulde Christian Eriksen een bal over de lat. Een gelijkspel leek in de maak, tot het voor Liverpool fortuinlijke eigen doelpunt.

Manchester City deed zaterdag wat het aan zijn stand verplicht was: winnen van Fulham, de nummer negentien op de ranglijst. De ploeg van coach Pep Guardiola had genoeg aan een sterke eerste helft, waarin het Fulham overklaste. De Portugees Bernardo Silva opende de score al na vijf minuten met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied. Nog in de eerste helft bepaalde Sergio Agüero de eindstand op 2-0. Met negentien doelpunten is de Argentijnse spits momenteel topscorer in de Premier League.

Positief voor Manchester City, met het oog op de titelstrijd, was de rentree van Kevin De Bruyne op het middenveld. De Belgische international, wiens seizoen wordt gekenmerkt door (herhaaldelijk) blessureleed, stond bijna een maand aan de kant met een hamstringblessure. Oranje-international Ryan Babel werd vlak voor tijd gewisseld bij Fulham, dat in serieuze degradatienood verkeert.

Huddersfield gedegradeerd

Terwijl Fulham nog mag hopen op een wonder, viel voor Huddersfield Town dit weekeinde definitief het doek. Door de nederlaag bij Crystal Palace (2-0) is degradatie uit de Premier League een feit voor Huddersfield, dat van de 32 wedstrijden er 24 verloor en pas 14 punten wist te behalen. Huddersfield heeft twee jaar op het hoogste niveau in Engeland gespeeld, nadat het daar in 2017 na 45 jaar afwezigheid was teruggekeerd. Het is in de Premier League één keer eerder voorgekomen dat een club eind maart al degradeerde. Het overkwam Derby County in 2008.