Honkballer Bogaerts best verdienende Nederlandse sporter

De op Aruba geboren Xander Bogaerts heeft een nieuw contract getekend bij de Boston Red Sox. Zijn jaarsalaris komt neer op bijna 17 miljoen euro.

Xander Bogaerts deelt high fives uit.
Xander Bogaerts deelt high fives uit. Foto Sue Ogrocki/AP

De op Aruba geboren Xander Bogaerts wordt de best betaalde sporter van het Koninkrijk der Nederlanden. Volgens Amerikaanse media heeft de honkballer een zevenjarig contract getekend bij de Boston Red Sox dat goed is voor 132 miljoen dollar (ruim 117 miljoen euro). Dat komt neer op bijna 19 miljoen dollar per jaar.

Bogaerts, wiens oude contract na dit seizoen afliep, verstoot daarmee honkballer Kenley Jansen van de Los Angeles Dodgers naar de tweede plaats. Jansen verdient gemiddeld 16 miljoen dollar per jaar sinds hij in 2017 een vijfjarig contract tekende bij de club uit Los Angeles.

Arjen Robben

Korte stop Bogaerts (26) debuteerde in 2013 voor de Red Sox. Met zijn team won hij in 2013 en in 2018 de World Series. In 2011 werd hij met het Nederlands team wereldkampioen.

Nummer drie op de lijst met best betaalde Nederlandse sporters is Andrelton Simmons (11,5 miljoen euro). Ook hij komt uit in de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie Major League Baseball (MLB) en speelt bij de Los Angeles Angels. Ter vergelijking: het salaris van Arjen Robben (35) bij Bayern München wordt op 8 miljoen euro per jaar geschat, Virgil van Dijk verdient naar verluidt zo’n 10,5 miljoen euro per jaar bij Liverpool.