Amerikaanse rapper Nipsey Hussle (33) op straat doodgeschoten

Hussle zou slachtoffer zijn geworden van bendegeweld. Hij heeft nooit een geheim gemaakt van zijn criminele verleden.

Rapper Nipsey Hussle tijdens een NBA-wedstrijd op 29 maart.
Rapper Nipsey Hussle tijdens een NBA-wedstrijd op 29 maart. Foto Marcio Jose Sanchez/AP

De voor een Grammy genomineerde Amerikaanse rapper Nipsey Hussle (33) is zondag doodgeschoten voor de deur van zijn kledingwinkel in Los Angeles. Twee andere mannen raakten gewond, de verdachte is op de vlucht schrijft de LA Times.

Volgens een bron die betrokken is bij het onderzoek was de schietpartij gepland en had die te maken met het bendeverleden van de rapper. De schutter opende op klaarlichte dag van dichtbij het vuur en zou toen naar een wachtende vluchtauto zijn gerend. Nipsey Hussle zou meerdere keren geraakt zijn. Een paar uur voor zijn dood twitterde de rapper dat het “een zegen is om sterke vijanden te hebben”.

Populaire hiphopartiest

Kort na de schietpartij verzamelden honderden fans en vrienden van de rapper zich op de plek waar hij werd doodgeschoten. Zij luisterden zijn muziek, brandden kaarsen en legden die achter het met politielint afgezette gebied. Een klein meisje hield een poster van een albumhoes met de woorden “RIP Nipsey” omhoog. Op Twitter reageren bekende sterren, onder wie Rihanna en Pharrell Williams, op het overlijden van de artiest.

Nipsey Hussle was een populaire hiphopartiest. Zijn debuutalbum Victory Lap, met daarop gastoptredens van onder meer Kendrick Lamar, YG, Stacy Barthe en Dom Kennedy, leverde een Grammy-nominatie voor beste rapalbum op.

De rapper heeft nooit een geheim gemaakt van zijn verleden als lid van een straatbende. In interviews vertelde Nipsey Hussle, die eigenlijk Ermias Asghedom heet, dat hij als tiener deel uitmaakte van de Rollin 60’s, een beruchte bende in Los Angeles.