Minstens vijfentwintig doden en vierhonderd gewonden bij storm Nepal

De storm heeft in de nacht van zondag op maandag dorpen in de zuidelijke districten Bara en Parsa getroffen.

Foto Prakash Mathema/AFP

Bij zware regenbuien met windstoten in het zuiden van Nepal zijn zondag vijfentwintig doden en vierhonderd gewonden gevallen. De Nepalese autoriteiten verwachten dat het dodental nog zal oplopen omdat veel moeilijk bereikbare dorpen zijn getroffen, schrijft persbureau AP.

De storm trok over de districten Parsa en Bara, ten zuiden van de hoofdstad Kathmandu. Wegen van en naar de getroffen dorpen zijn moeilijk begaanbaar door omgevallen bomen en elektriciteitspalen. De reddingswerkzaamheden kwamen langzaam op gang doordat de storm ‘s nachts over het land raasde.

Reddingswerkers en helikopters met nachtzicht zoeken de dorpen af, in de hoop gewonden naar ziekenhuizen te kunnen vervoeren, twitterde de Nepalese premier Khadga Prasad Sharma Oli.