Kristoff wint Gent-Wevelgem in massasprint

De Noorse Alexander Kristoff liet in de massasprint Duitser John Degenkolb en de Belg Oliver Naesen achter zich. Mathieu van der Poel finishte als vierde.

De Noor Alexander Kristoff van UAE Team Emirates viert zijn overwinning bij de 81ste editie van de wielerklassieker Gent-Wevelgem.
De Noor Alexander Kristoff van UAE Team Emirates viert zijn overwinning bij de 81ste editie van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Foto Stephanie Lecocq/EPA

Wielrenner Alexander Kristoff heeft de klassieker Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De Noorse renner van UAE Team Emirates klopte in Wevelgem na 251,5 kilometer in de massasprint de Duitser John Degenkolb en de Belg Oliver Naesen. Mathieu van der Poel finishte als vierde.

De klassieker werd gekleurd door een kopgroep die was overgebleven uit een vroege aanval. De Slowaak Peter Sagan, de Italiaan Matteo Trentin, de Belg Edward Theuns en Mike Teunissen (Jumbo-Visma) kregen nog gezelschap van de Brit Luke Rowe. Op achttien kilometer van Wevelgem werden ze echter ingelopen door de grote groep met favorieten.

De ploeg Deceuninck-Quick Step controleerde de slotkilometers. Een viertal met daarbij Sebastian Langeveld probeerde het nog, maar werd vlak voor de finish gegrepen. Kristoff sprintte vervolgens op de macht naar de zege.

Wild wint opnieuw deze week

Kirsten Wild heeft de vrouwenversie van Gent-Wevelgem gewonnen, de vijfde wedstrijd uit de WorldTour. De koers eindigde na 137 kilometer in een massasprint.

Wild, die rijdt voor WNT Rotor, won donderdag al de Driedaagse Brugge-De Panne. Ze hield in Wevelgem landgenote Lorena Wiebes - donderdag ook al tweede - en de Italiaanse Letizia Paternoster achter zich.

De heuvelstrook, met de Kemmelberg en de Monteberg, had niet tot een schifting geleid waarna een grote groep richting Wevelgem reed. Er waren een paar rensters die probeerden weg te rijden uit het peloton, maar de controle van de ploegen met sprintsters was te groot. (ANP)

Correctie (31 maart 2019): In een eerdere versie van dit artikel was de achternaam van Mike Teunissen verkeerd gespeld. Dat is gecorrigeerd.