Facebook verwijderde oude blogposts van Zuckerberg

Volgens nieuwswebsite Business Insider gaat het om berichten over belangrijke gebeurtenissen, zoals de overname van Instagram in 2012.

Mark Zuckerberg tijdens een hoorzitting in Washington. Het bedrijf zou oude berichten van Zuckerberg hebben verwijderd.
Mark Zuckerberg tijdens een hoorzitting in Washington. Het bedrijf zou oude berichten van Zuckerberg hebben verwijderd. Foto Andrew Harnik/AP

Een aantal blogposts van Facebookoprichter Mark Zuckerberg is verdwenen. Het bedrijf heeft deze “per ongeluk verwijderd”. Dat zegt een woordvoerder van Facebook tegen Business Insider. Het gaat onder meer om berichten over belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot het bedrijf, zoals de overname van Instagram in 2012.

Lees ook: Facebook gaat echt niet ineens aan liefdadigheid doen

Het bedrijf probeert de berichten niet terug te halen omdat deze klus “zeer omvangrijk” zou zijn. Bovendien is het helemaal niet zeker dat deze operatie succesvol zou zijn, laat een woordvoerder weten aan de nieuwswebsite. Het is niet duidelijk hoeveel berichten zijn verwijderd. Het gaat in elk geval om alle blogposts die Zuckerberg in 2007 en 2008 heeft gepubliceerd. Ook zijn berichten verwijderd die daarna zijn gepubliceerd.

Met het verdwijnen van deze berichten wordt het een stuk moeilijker om het bedrijf verantwoordelijk te houden voor beloften of uitspraken die Facebook heeft gedaan. Facebook zegt tegen Business Insider de gebeurtenissen te betreuren. “We vinden dat mensen informatie over aankondigingen uit het verleden en belangrijk bedrijfsnieuws moeten kunnen vinden.”