Aanstelling Van Doorn bij Haga Lyceum blijkt 1-aprilgrap

Waar het nieuws bij navraag zondag nog werd bevestigd, geeft de school nu toe dat het toch om een 1-aprilgrap gaat.

Arnoud van Doorn zit in de Haagse gemeenteraad namens de Partij voor de Eenheid ( PvdE).
Arnoud van Doorn zit in de Haagse gemeenteraad namens de Partij voor de Eenheid ( PvdE). Foto Jerry Lampen/ANP

Arnoud van Doorn wordt toch geen interim-directeur op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Zondag bracht de islamitische middelbare school een persbericht naar buiten, waarin de aanstelling van Van Doorn werd gemeld. Een dag later maakt het lyceum bekend dat het om een 1-aprilgrap gaat.

Het nieuws werd door meerdere media, waaronder NRC, voor publicatie bij de schooldirectie en Van Doorn zelf geverifieerd - beiden bevestigden het als echt nieuws. Een dag later blijkt dit toch niet waar te zijn. Omdat wij onjuiste informatie hebben gekregen, is besloten dit nieuwsbericht in te trekken.

De school, die in opspraak raakte om banden met een controversiële shariageleerde en een Tsjetsjeense terreurbeweging, spreekt op de eigen site van “wellicht (…) de beste 1 april-grap van het jaar”.