Wegwerkzaamheden

Zomer vol vertragingen op traject Arnhem-Nijmegen

Het verkeer tussen Arnhem en Nijmegen zal komende zomer ernstig verhinderd zijn door een opeenstapeling van grootschalige werkzaamheden op drie trajecten. Er is nu al vertraging door werkzaamheden aan de Waalbrug. Vanaf juli wordt er ook gewerkt aan de verbindingsweg A325 én aan de N325 – de provinciale weg van Arnhem Zuid naar knooppunt Velperbroek en de drukste provinciale weg van Nederland. Vrachtwagens en touringcars mogen deze zomer niet over de Waalbrug. „Dat merk je op de omliggende wegen”, zegt Heleen de Geest van de ANWB. De N325 is een belangrijke weg voor de route richting Duitsland. Tussen juli en augustus zijn de A325 en de N325 in de noordelijke en zuidelijke richting om de beurt een aantal weken geheel afgesloten. (NRC)