Vermeende spionage

Huawei verdedigt zich tegen nieuwe beschuldigingen

De directievoorzitter van het Chinese techbedrijf Huawei heeft vrijdag na nieuwe beschuldigingen de veiligheid van zijn apparaten verdedigd. Volgens het Britse digitale-veiligheidsagentschap NCSC heeft Huawei nagelaten gebreken in zijn software te repareren, waardoor die kwetsbaar wordt voor cyberaanvallen. Directievoorzitter Guo Ping reageerde niet direct op het Britse rapport, maar zei wel dat hij met toezichthouders zal samenwerken om de veiligheid te verbeteren. Huawei wordt al langer beschuldigd van het faciliteren van spionage door Beijing. Ondanks de kritiek rapporteerde Huawei vrijdag een omzetgroei van bijna 20 procent, naar 721 miljard yuan (96 miljard euro). De winst steeg met een kwart, naar 59 miljard yuan (7,9 miljard euro). (AP)