Luchtvaart

TUI verwacht tegenvaller van 200 mln door aan de grond houden van Boeing 737 MAX

Foto Ted S. Warren/AP

Reisorganisatie TUI houdt rekening met een extra kostenpost van 200 miljoen euro omdat het vijftien Boeing 737 MAX-8-toestellen uit veiligheidsoverwegingen aan de grond moet houden. TUI heeft een vloot van 150 vliegtuigen. Eind mei zou het nog eens acht MAX-8-toestellen geleverd krijgen. Met de kostenraming gaat TUI ervan uit dat het halverwege juli weer kan vliegen met deze toestellen. Sinds het neerstorten van een 737 MAX van Ethiopian Airlines, ruim twee weken geleden, staan zo´n driehonderd toestellen van dit type wereldwijd aan de grond. In oktober 2018 voltrok zich in Indonesië een ramp met een zelfde type vliegtuig, van Lion Air. TUI heeft onder meer in Nederland een Boeing 737 MAX gestationeerd. (ANP)