Witwasschandaal

Topvrouw Swedbank weggestuurd vlak voor aandeelhoudersvergadering

Foto AFP

Birgitte Bonnesen, de topvrouw van Swedbank, is donderdag per direct ontslagen, nu de bank verwikkeld is geraakt in een omvangrijk witwasschandaal. Bonnesen werd donderdag één uur voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering weggestuurd door de raad van commissarissen. Aandeelhouders waren al langer zeer kritisch over haar optreden in de kwestie en koersten af op een confrontatie met het bestuur tijdens de vergadering. Swedbank, een van de grootste banken van Zweden, is sinds vorige maand verwikkeld in een witwasschandaal. Media berichtten toen over witwaspraktijken via filialen van de bank in de Baltische staten. De Zweedse autoriteiten deden woensdag een inval bij het hoofdkantoor van Swedbank. (NRC)