Van Barneveld maakt dartseizoen toch af

Van Barneveld liet donderdagavond nog weten dat hij per direct zou stoppen na een grote nederlaag tegen Van Gerwen.

Raymond van Barneveld tijdens persconferentie na zijn partij tegen Michael van Gerwen in de Ahoy.
Raymond van Barneveld tijdens persconferentie na zijn partij tegen Michael van Gerwen in de Ahoy. Foto Bas Czerwinski/ANP

Darter Raymond van Barneveld maakt het dartseizoen toch gewoon af. Dat heeft zijn manager vrijdag laten weten aan persbureau ANP. Donderdagavond liet Van Barneveld nog weten per direct met darten te stoppen. Hij had die avond in de Ahoy met 7-1 verloren van Michael van Gerwen en wilde geen “pijn en verdriet” meer, zei hij na afloop tijdens een persconferentie.

Zijn manager liet al snel weten dat Van Barneveld “twee moeilijke avonden” achter de rug had. “In al zijn emotie zei hij per direct te stoppen”, schrijft Van Bodegom. “Ik heb met hem gesproken en het is beter om een paar dagen vrij te nemen.”

Twitter avatar Raybar180 Raymond v Barneveld Raymond had had a very tough 2 nights and in all his emotions he said he was gonne retire right away. I just spoke with him and we agreed it is better to take a couple of days to clear the mind and think about the future. I hope everyone understand. Kind Regards Jaco van Bodegom https://t.co/jLYgUdAPD3
Lees ook: ‘Als wereldkampioen stonden mensen in de rij voor een handtekening’

Twijfels

Direct na de wedstrijd waren er al twijfels over de uitspraken van Van Barneveld. RTL-commentatoren Jacques Nieuwlaat en Frank Visschraper dachten dat Van Barneveld er gewoon even rustig over moest nadenken. Daarna zou hij vast terugkomen op zijn besluit. Ook Van Gerwen geloofde het niet. Als het wel klopt, dan “zou hij het heel jammer vinden”, liet hij weten.

Van Barneveld had in november vorig jaar al aangekondigd in 2019 te stoppen met darten. “Ik hoop volgend jaar al mijn fans nog een keer te zien om van iedereen afscheid te kunnen nemen en dan is het mooi geweest.”