Tram Utrecht

Vierde slachtoffer schietpartij Utrecht overleden

Een man die vorige week maandag gewond raakte bij de schietpartij in een tram in Utrecht, is donderdag aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Het aantal dodelijke slachtoffers komt daarmee op vier. Het OM verdenkt hoofdverdachte van de schietpartij Gökmen T. (37) nu van viervoudige moord, dan wel doodslag, met „terroristisch oogmerk”. Het 74-jarige slachtoffer kwam uit de Utrechtse plaats De Meern. „We voelen allemaal hetzelfde als vorige week”, schrijft premier Mark Rutte donderdag op Twitter. „Ongeloof, onmacht en ook boosheid.” Er ligt nog één zwaargewond slachtoffer, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, in het ziekenhuis. Een vrouw van 21 jaar uit Nieuwegein is dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen. (NRC)